Gedrag Gerbil

Basisgedrag

Gerbils zijn sociaal levende dieren. De dieren dienen daarom altijd minstens met z’n tweeën gehouden te worden, maar nog beter is om gerbils in een groep te laten leven. Mongoolse gerbils herkennen elkaar aan de geur. De dieren zijn erg nieuwsgierig, zullen hierdoor ook vrij snel tam worden en de dieren zullen hun verzorger niet snel bijten. Gerbils zijn niet alleen ’s nachts actief, maar ook overdag. De dieren nemen om de paar uur een rustperiode.

Groepsveranderingen

Volwassen dieren die elkaar niet kennen, zullen vrijwel altijd agressief op elkaar reageren. Daarom is het verstandig om alleen jonge dieren bij elkaar in hetzelfde verblijf te plaatsen. Dieren die in de groep geboren worden, worden door alle leden van de groep probleemloos geaccepteerd. Mongoolse gerbils herkennen elkaar aan de geur. Zijn er leden van de groep een aantal dagen gescheiden gehouden en worden deze dieren daarna weer teruggeplaatst, dan is de kans groot dat de groep deze gerbils niet meer herkent en als gevolg daarvan beginnen te vechten.

Delen met andere diersoorten

Andere huisdieren kunnen beter van de gerbil gescheiden gehouden worden. Er ontstaan niet altijd onderlinge problemen, maar de kans erop bestaat steeds. Niemand kan voorspellen hoe de dieren plotseling op elkaar reageren.