Handling Hond

Algemeen

Vangen/ fixeren

Vangen
Vanuit zijn instinct zal een hond zich niet makkelijk laten vangen. Echter, wanneer je hond je vertrouwd zal hij zich sneller overgeven. Nader de hond niet van achteren, maar zorg dat hij kan zien dat je eraan komt.
Verstandig is om het vangen ook te doen als er geen spuiten of andere ingrepen gedaan hoeven worden. Op deze manier kan de hond er vast aan wennen.


&u>Fixeren
Fixeren, ook wel het vasthouden van de hond zodat deze niet wegkan, kan goed van pas komen. Vooral wanneer hij naar de dierenarts moet.
Als je je hond wilt fixeren houdt dan met een hand zijn voorpoten goed vast. Met een vinger tussen beide poten. En de andere hand leg je op zijn hoofd met je onderarm op de rest van zijn lichaam. Heb je een grote hond vraag dan hulp van een tweede persoon.

Transport

Auto
Als je je hond meeneemt met de auto kan een veiligheidstuig uitkomst bieden. Het veiligheidstuig zorgt ervoor dat de hond je niet kan bijten en verwondingen bij een botsing geminimaliseerd worden. Zorg ervoor dat de hond niet vast staat op een plaats waar een airbag zit.
Bindt je hond ook niet vast aan zijn halsband en riem. Tijdens een botsing kan dit ernstig letsel veroorzaken.

Openbaar vervoer
Als je je hond meeneemt in het openbaar vervoer, lijn hem dan aan. Op deze manier kun je de hond tegenhouden als hij naar iemand toe wil lopen. Als je een kleine hond hebt kun je de hond ook op schoot houden of in een bench doen.

Vliegen
Dieren kunne meestal niet in gezelschap van hun baas in het vliegtuig, maar zullen appart meereizen. Het is altijd goed om vooraf naar de voorwaarden te informeren.

Als uw hond mee gaat naar het buitenland is het verstandig om ruim van te voren naar de dierenarts te gaan. Voor sommige landen heeft uw hond inentingen en de juiste reisdocumenten nodig.

Veiligheid