Reptielenjungle in Antwerpen

Bron: zooantwerpen.be
Reptielenjungle in Antwerpen
In de ZOO van Antwerpen is de nieuwe Reptielenjungle geopend. In een stukje oerwoud leven verschillende diersoorten door elkaar heen. De bezoekers kunnen oog in oog komen staan met leguanen, sporenschildpadden en verschillende soorten vogels.
In het Reptielengebouw begin je bij de kaaimannen en de Chinese krokodilhagedissen. Verder zijn er gifkikkers, slangen, spinnen, gekko’s en Komodovaranen te zien. En het bezoek aan het Reptielengebouw eindigt nu met een nieuw aangelegd stuk jungle. Deze jungle is aangelegd met oog voor de architectuur van het gebouw, de oorspronkelijke gevel in zandsteen is goed te zien. Het gebouw is een imitatie van een Griekse tempel en werd al in 1908 gebouwd.

De Reptielenjungle is beplant met tropische planten als sierananassen, bromelia’s, flamingoplanten en verschillende soorten palmen. De planten, rotsformaties en zitstokken zorgen voor voldoende schuilplaatsen voor alle dieren die hier leven. Dit zijn om te beginnen elf groen leguanen en dertien sporenschildpadden. Verder zijn er negen verschillende soorten vogels die vrij rondvliegen in de jungle. Dit zijn shamalijsters, gestreepte muisvogels, roodstaartgaailijsters, madagascarwevers, Bartletts dolksteekduiven, driekleurglansspreeuwen, groene boomhoppen tot witkuif- en fishertoerako’s.
De sporenschildpadden zijn relatief eenvoudig te vinden, deze dieren kunnen wel 100 kg wegen. Maar de leguanen zijn meesters in het verstoppen. Probeer ze maar eens alle elf te vinden!