Huisvesting en Verzorging van de Boeroendoek

De boeroendoek (Eutamias sibiricus) is een grondeekhoorn die in het wild voorkomt in de noordelijke delen van Azië en Rusland. Het wordt ook wel grondeekhoorn genoemd, omdat het dier zich, in tegenstelling tot veel andere eekhoorns, graag op de grond ophoudt in plaats van in de bomen. De boeroendoek behoort tot de orde der knaagdieren (Rodentia) en tot de familie der eekhoorns (Scuridae).
Huisvesting en Verzorging van de Boeroendoek
De lichaamslengte van de boeroendoek ligt tussen de 14 en 18 cm (exclusief staart). Hun behaarde staart heeft een lengte van ongeveer 8 tot 12 cm. De boeroendoek weegt gemiddeld 100 gram. De vacht van de boeroendoek is kort, zacht en glanzend en de haren liggen dicht tegen het lichaam aan. De vacht is grijs tot goudbruin van kleur. Zeer opvallend zijn de vijf donkere strepen op de rug. Tussen de strepen zijn de banen afwisselend gevuld met twee witte en twee bruine, lichtere strepen. De buik is altijd wit. Typerend zijn de wangzakken waarin voedsel wordt gehamsterd. Een boeroendoek wordt gemiddeld 10 jaar oud.