Oceanario Lissabon

Oceanario Lissabon

Bron: oceanario.pt, foto: N. Gianotten
Het Oceanarium van Lissabon is één van de grootste aquaria ter wereld. Het is gebouwd voor de Wereldtentoonstelling die in 1998 in Lissabon gehouden werd. Bijzonder aan dit aquarium is de gigantische centrale tank met zeer veel grote vissen.
Lees verder
NaturZoo Rheine

NaturZoo Rheine

Susanne Driessen
Niet ver over de Duitse grens bij Enschede, in NaturZoo Rheine, leven zo'n 1000 dieren van 100 soorten, voornamelijk uit gematigde gebieden. Wat vooral opvalt zijn de diverse doorloop-verblijven: een moerasbiotoop ...
Lees verder
Passiflorahoeve

Passiflorahoeve

Bron: passiflorahoeve.nl
De Passiflorahoeve geen gewone vlindertuin maar een bijzondere combinatie van zorgboerderij met kwekerij van tropische planten en vlindertuin. Een deel van het jaar (zomdermaanden) kan dit bedrijf bezocht worden.
Lees verder
Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell

bron: landgoedhoenderdaell.nl
Eind oktober zijn de eerste ringstaartmaki's verwelkomd op Landgoed Hoenderdaell. Eerst kwamen drie ringstaartmaki's het nieuwe binnen- en buitenverblijf verkennen, al snel gevolgd door twee dieren. Uiteindelijk moet de groep uit zeven dieren gaan bestaan.
Lees verder
Bijenhuis

Bijenhuis

Bron: bijenhouders.nl
In het Bijenhuis in Wageningen kan een interessante expositie over bijen bezocht worden. De expositie is in het voorjaar van 2008 geheel gemoderniseerd. Het doel van de expositie is het publiek kennis te laten maken met de wereld van de imker en van de bij.
Lees verder
Orsa Björn Park

Orsa Björn Park

Bron: www.orsa.wd6.se
Dit Berenpark is het grootste berenpark van Europa. Het is geen doorsnee dierentuin maar een groot, gevarieerd en beschermd gebied waar de dieren in hun natuurlijke omgeving leven.
Lees verder
Zoo Schmiding

Zoo Schmiding

bron: zooschmiding.at
Zoo Schmiding is voortgekomen uit Vogelpark Schmiding. Dit Vogelpark werd geopend in 1982 en was gespecialiseerd in exotische vogels. In de afgelopen jaren is het Vogelpark veranderd in een dierentuin waarbij ...
Lees verder
Zoo Aquarium Berlin

Zoo Aquarium Berlin

Bron: aquarium-berlin.de
Het Zoo Aquarium is gevestigd in één van de oudste gebouwen van de Zoologischer Garten. Het pand is gebouwd in 1913. In het drie verdiepingen tellende gebouw zijn naast vissen ook amfibieën, reptielen en insecten te zien.
Lees verder
TerraZoo Rheinberg

TerraZoo Rheinberg

Bron: terrazoo.de
TerraZoo Rheinberg is een reptielenzoo die de moeite van het bezoeken waard is. De reptielenzoo is onderdeel van een particulier zoölogisch instituut. De dieren worden gehuisvest in ruime terraria met mooie begroeiing.
Lees verder
The Wolf Conservation Association

The Wolf Conservation Association

Bron: The Wolf Conservation Association
In België, in de buurt van Luik, is The Wolf Conservation Association te vinden. Voorheen was dit ook wel bekend als het Wolven Opvang- en Studiecentrum. Zoals de naam het al zegt worden hier wolven opgevangen en wordt hier studie verricht naar diverse onderwerpen die met wolven te maken hebben.
Lees verder
ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen

ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen

Bron: zoom-erlebniswelt.de
ZOOM Erlebniswelt is een dierentuin waarbij de dieren echt in de natuur leven en waarbij voor de bezoeker deze natuur echt kan beleven. Expedities naar het wilde leven in Afrika, Alaska en Azie worden de bezoekers beloofd, en dat midden in het Ruhr gebied.
Lees verder
Vogelpark Ruinen

Vogelpark Ruinen

Bron: Vogelpark Ruinen
Vlakbij Ruinen is Vogelpark Ruinen gevestigd. In een fraai aangelegd park lopen wandelpaden langs de verblijven. In het park zijn zo’n honderd verschillende soorten vogels te zien.
Lees verder
Serpentarium

Serpentarium

Bron: Serpentarium
Het Serpentarium in Blankenberge is een unieke reptielenzoo in een uniek decor. In dit Serpentarium kan de bezoeker een boeiende reis maken door een oerwoud en door een woestijn.
Lees verder
Parc Paradisio

Parc Paradisio

Bron: paradisio.be
Ten zuiden van Brussel ligt Parc Paradisio. Dit park opende in 1993 haar deuren, in eerste instantie als vogelpark. Maar ondertussen zijn er veel meer diersoorten te zien. In de afgelopen jaren is het park steeds nog uitgebreid.
Lees verder
Struisvogelboerderij De Monnikenwerve

Struisvogelboerderij De Monnikenwerve

Bron: Struisvogelboerderij De Monnikenwerve (tekst en foto’s)
Sinds 1997 bestaat Struisvogelboerderij De Monnikenwerve en sinds 1998 zijn ze te bezoeken. Het houden van struisvogels begon als hobby en is ondertussen uitgegroeid tot een heel bedrijf.
Lees verder
Sea Life Blankenberge

Sea Life Blankenberge

Bron: sealife.be
Sea Life is een organisatie die op diverse plaatsen in Europa aquaria opgericht heeft. In Nederland zit een Sea Life in Scheveningen en in België zit een Sea Life in Blankenberge.
Lees verder
Biotopenwildpark Anholter Schweiz

Biotopenwildpark Anholter Schweiz

Bron: Anholter Schweiz
In Anholt (Duitsland, vlak over de grens ten zuiden van Doetinchem) is een prachtig wildpark te vinden. Het park is ongeveer 56 hectare groot. Er zijn ruime, afgerasterde gebieden en volières te vinden met inheemse diersoorten.
Lees verder
Deltapark Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans

Bron: neeltjejans.nl
In Deltapark Neeltje Jans zijn ook dieren te zien. Dit zijn de dieren die nog steeds of weer in de Oosterschelde voorkomen, dankzij de waterdoorlatende stormvloedkering.
Lees verder
Zoologischer Garten Berlin

Zoologischer Garten Berlin

Bron:
De Zoologischer Garten Berlin of kortweg Zoo Berlin bestaat al sinds 1844. De dierentuin ligt in het centrum van Berlijn, heeft een oppervlakte van 35 hectare en is zeer soortenrijk. Op 31 december 2007 leefden er in de Zoo 13.722 dieren van 1388 soorten.
Lees verder
Kinderboerderij De Oude Hofstede

Kinderboerderij De Oude Hofstede

Bron: De Oude Hofstede
Aan de rand van Ede op de scheiding met Bennekom, ligt de Kinderboerderij "de Oude Hofstede". De kern van de kinderboerderij is een monumentale boerderij uit het jaar 1879.
Lees verder
Muzeeaquarium Delfzijl

Muzeeaquarium Delfzijl

Bron: Muzeeaquarium.nl
In het Muzeeaquarium zijn vier musea onder één dak te vinden. Er is een archeologische afdeling (met een hunebed en bodemvondsten uit de buurt van Delfzijl) en een geologische afdeling ...
Lees verder
Tierpark Berlin Friedrichsfelde

Tierpark Berlin Friedrichsfelde

Bron: Tierpark Berlin Friedrichsfelde
Tierpark Berlin Friedrichsfelde (of kortweg Tierpark Berlin) is één van de twee dierentuinen in de Duitse hoofdstad Berlijn. De dierentuin werd in 1955 geopend op het landgoed Friedrichsfelde in Oost-Berlijn.
Lees verder
Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen

Bron: Kasteeltuinen Arcen
In Arcen, Noord Limburg, staat Kasteel Arcen met de Kasteeltuinen. Naast prachtige tuinen en het kasteel zijn er ook diverse dieren te bekijken. Kasteeltuinen Arcen wordt momenteel ontwikkeld, beheerd en geëxploiteerd door Zodiac Zoos.
Lees verder
VRC Zundert

VRC Zundert

Bron: VRC Zundert
Stichting Vogelrevalidatiecentrum "Zundert" is een opvang- en verzorgingscentrum voor met name vogels die in de problemen zijn gekomen of die bijvoorbeeld door Justitie in beslag zijn genomen.
Lees verder
Zeehondencrèche Pieterburen

Zeehondencrèche Pieterburen

Bron: Zeehondencrèche Pieterburen
In 1972 begon Lenie 't Hart met het opvangen van zeehonden in haar achtertuin. Dit kleinschalige initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een echt zeehondenziekenhuis met alle benodigde faciliteiten.
Lees verder
Utropia

Utropia

Bron: Utropia
Utropia is een overdekte tropische vogel- en plantentuin in Middelburg.
In 2004 zijn de deuren van deze tuin geopend en inmiddels mag Utropia zich rekenen tot een populaire slecht-weer voorziening in Midden-Zeeland.
Lees verder
Zeeaquarium Fort Kijkduin

Zeeaquarium Fort Kijkduin

Bron: fortkijkduin.nl
In de onderaardse beuken van Fort Kijkduin is een zeeaquarium gevestigd. Er zijn 14 verschillende aquaria, elk met een eigen thema. In de oude waterkelder is een zeezoogdieren expositie met onder andere het skelet van een potvis.
Lees verder
Zoo Barcelona

Zoo Barcelona

Bron: zoobarcelona.com
Zoo Barcelona ligt in het Parc de la Ciutadella, vlak bij het strand en vlak bij het oude centrum van de stad. De dierentuin is bekend vanwege 'Floquet de Neu' (Sneeuwvlokje) , een albino gorilla die helaas niet meer leeft.
Lees verder
Blauwe Kamer

Blauwe Kamer

Bron: utrechtslandschap.nl
De Blauwe Kamer is geen dierentuin in de strikte zin van het woord. Er hoeft geen toegang voor betaald te worden. En of er dieren gezien worden tijdens een bezoek is niet zeker. Maar er zijn echt dieren in dit rivieroeverreservaat te vinden!
Lees verder
Taman Indonesia

Taman Indonesia

Bron: Taman Indonesia
In de kop van Overijssel, in het dorp Kallenkote, ligt een zeer exotisch dierenpark. In Taman Indonesia staan de natuur en cultuur van Indonesië centraal. In deze tuin zijn diverse dieren te vinden die van oorsprong in Indonesië voorkomen naast dieren die in Nederland voorkomen.
Lees verder

Brno Zoo

Bron: zoobrno.cz
De dierentuin van Brno (de tweede grootste stad van de Tsjechische Republiek) werd gesticht in 1950 en opende voor publiek in 1953. De zoo is gesitueerd op 65 hectare beboste helling. In het centrum van de stad is ook The Permanent Aquarium Exhibition te vinden, dit aquarium hoort ook bij Brno Zoo.
Lees verder
Vlinderpaviljoen Artis

Vlinderpaviljoen Artis

Bron: Artis.nl
Sinds oktober 2006 is er in Artis een vlinderpaviljoen. De bezoekers kunnen zich vrij bewegen door de ruimte en zo de vlinders en de bloenen en planten bekijken. Naast meer dan 1000 vlinders van 20 verschillende soorten zijn ook de rupsen en poppen van deze vlinders te zien.
Lees verder

London Zoo

Bron: www.londonzoo.co.uk
De London Zoo opende in 1827 zijn deuren, maar slecht voor een select gezelschap. Het duurde tot 1847 voor de dierentuin open werd gesteld voor het publiek. Deze zoo is niet alleen beroemd om de bewoners maar ook om de architectuur.
Lees verder
Reptielenzoo Iguana

Reptielenzoo Iguana

Bron: iguana.nl
In Vlissingen werden afgedankte reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren opgevangen in de huizen van gezinnen. Dit was zo rond eind jaren zeventig/begin jaren tachtig. Al snel was er voor de verzorgers weinig woonruimte meer tussen te terraria ...
Lees verder
De Ridammerhoeve

De Ridammerhoeve

Bron: geitenboerderij.nl
In het Amsterdamse Bos staat geitenboerderij ‘Ridammerhoeve’. Op de boerderij lopen uiteraard veel melkgeiten en lammeren (in totaal zo’n 160 stuks). Daarnaast zijn er kippen en kuikens, wat hangbuikzwijntjes en een kalfje te vinden.
Lees verder

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Bron: hogeveluwe.nl
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is één van de oudste en grootste nationale parken in Nederland. Dit park is 5.500 hectare groot en bestaat uit bos, heide, vennen en stuifzand. Er kan uitgebreid gewandeld worden of gefietst op één van de gratis witte fietsen. Er zijn veel rode lijst (bedreigde) planten- en diersoorten te ontdekken. Heeft u wel eens oog in oog gestaan met een edelhert, wild zwijn, moeflon of ree? Op De Hoge Veluwe kan het!
Lees verder

Vlindertuin De Berkenhof

Bron: vlindertuindeberkenhof.nl
Vlindertuin De Berkenhof ligt in Zeeland aan de rand van beschermd natuurgebied 'de Zwaakseweel'. In deze vlindertuin vliegen vlinders en diverse tropische vogels tussen de tropische planten. Er is een cactustuin die een stukje Mexico uitbeeldt. Verder zijn er metershoge bananenplanten en diverse soorten passieflora's.
Lees verder
Dierenpark Aken

Dierenpark Aken

Bron: aachener-tierpark.de
In het natuurreservaat "Drimborner Wäldchen” is in 1966 Dierenpark Aken ontstaan. Het park is in de daarop volgende jaren steeds verder ontwikkeld en gegroeid.
Er loopt een wandelroute van ca. 3 km door het park langs meer dan 1700 dieren waarvan 250 rassen en soorten.
Lees verder

Dierenpark De Oliemeulen

Bron: oliemeulen.nl
Op de plek waar vroeger een oude rosoliemolen stond, die later werd vervangen door een windmolen is nu dierenpark De Oliemolen gevestigd. De molenstenen van de oude oliemolen zijn nog terug te vinden in het dierenpark.
In 1987 opende Dierenpark Reptielenhuis De Oliemeulen voor publiek.
Lees verder
Natuurcentrum in Nes (Ameland)

Natuurcentrum in Nes (Ameland)

Bron: amelandermusea.nl/natuurcentrum
In het Natuurcentrum kunt u meer ontdekken over de bijzondere planten- en dierenwereld van zowel de Noordzee als de Waddenzee.
In het Natuurcentrum is er speciale aandacht voor de potvis, naar aanleiding van de stranding van vijf potvissen op het eiland.
Lees verder
Dublin Zoo

Dublin Zoo

Bron: Dublin Zoo
De Zoological Society of Dublin is opgericht is 1830 met dieren uit London Zoo. Weinig van de dierentuin zoals die vandaag de dag is, lijkt op de dierentuin van toen.
Lees verder
Edinburgh Zoo

Edinburgh Zoo

Bron: Edinburgh Zoo
Edinburgh Zoo is vooral bekend door haar grote pinguïncollectie. De Zoo biedt in totaal ongeveer 1000 dieren onderkomen.
Lees verder
Zoo Antwerpen

Zoo Antwerpen

Bron: Zoo Antwerpen
De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen werd op 21 juli 1843 gesticht. Gedurende het meer dan 160-jarig bestaan breidde Zoo Antwerpen uit; er werden steeds meer dierenverblijven geopend.
Lees verder
Serpo

Serpo

Bron: Serpo
Reptielenzoo Serpo in Delft huisvest een grote collectie reptielen als mamba's, cobra's, ratelslangen, pythons, alligators, krokodillen.
In woord en beeld maar ook met veel levende dieren probeert Serpo het imago van deze dieren te verbeteren.
Lees verder
Zoo Duisburg

Zoo Duisburg

Bron: Zoo Duisburg
De dierentuin van Duisburg ligt vlak over de grens bij Venlo (Noord-Limburg) en heeft momenteel ongeveer één miljoen bezoekers per jaar.
Lees verder
Planckendael

Planckendael

Bron: Dierenpark Planckendael
Dierenpark Planckendael viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Ook de dieren dragen hun steentje bij want dit feestjaar is opgefleurd met de geboorte van twee bonobo’s én een veulen bij de bedreigde Grévy-zebra's.
Lees verder
Stichting Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Stichting Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Bron: NOP
De Stichting Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien (N.O.P.) is een opvangcentrum voor alle exotische vogels maar voornamelijk papegaaiachtigen.
Lees verder
Stichting Schildpaddencentrum Nederland

Stichting Schildpaddencentrum Nederland

Bron: SSN
Stichting Schildpaddencentrum Nederland is een opvangorganisatie voor vele soorten land- en moerasschildpadden.
Lees verder
Stichting Artisklas Haarlem

Stichting Artisklas Haarlem

Bron: Stichting Artisklas Haarlem
De minidierentuin Artisklas Haarlem is in 1964 begonnen om kinderen uit de buurt iets te leren over dieren. Sinds 1977 is Artisklas Haarlem een stichting, die zich bevindt aan de rand van een park in Haarlem-Noord.
Lees verder
Stichting AAP

Stichting AAP

Bron: Stichting AAP
Stichting AAP staat voor opvang van uitheemse dieren. Deze dieren, die vaak mishandeld of verwaarloosd zijn, worden niet alleen opgevangen maar ook herplaatst in een dierentuin of natuurreservaat.
Lees verder
Plaswijckpark

Plaswijckpark

De dierentuin "Familiepark Plaswijckpark" biedt een grote variëteit aan dieren: van Europese lynxen tot Australische wallabies en van Afrikaanse halfapen tot Zuid-Amerikaanse alpaca's.
Lees verder
Valkenburgs grottenaquarium

Valkenburgs grottenaquarium

Bron: Valkenburgs grottenaquarium
Een soort dierentuin in een grot, dat maakt het aquarium in Valkenburg bijzonder.
Lees verder
Kasteelpark Born

Kasteelpark Born

Bron: Kasteelpark Born
Een dierenpark in de historische ambiance van een kasteel, dat moet wel haast een sprookje zijn…
In 1969 is rond de ruïne van Kasteel Born het dierenpark ontstaan,
Lees verder
Fazanterie de Rooie Hoeve

Fazanterie de Rooie Hoeve

Bron: derooiehoeve.nl
Fazanterie de Rooie Hoeve herbergt een van de grootste collecties phasianidae in Europa.
Lees verder
Zoo Parc Overloon

Zoo Parc Overloon

Bron: Overloonzoo.nl
In Zoo Parc Overloon worden mens en dier ondergedompeld in de natuur!

In de verschillende gebieden leven otters, baardapen en axisherten in grote families bij elkaar.
Lees verder
Vlinderparadijs "Papiliorama"

Vlinderparadijs "Papiliorama"

Bron: Papiliorama
Het vlinderparadijs Papiliorama, vlakbij Havelte, is één van de grootste vlindertuinen van Europa.
Lees verder
Zeeaquarium Het Arsenaal

Zeeaquarium Het Arsenaal

Bron: arsenaal.com
Het Arsenaal in Vlissingen belooft een leerzame en avontuurlijke dag in het zeeaquarium met haaien, tropische vissen en papegaaien.
Lees verder
NatuurDoeCentrum Insektenwereld

NatuurDoeCentrum Insektenwereld

Bron: insektenwereld.nl
Een slang om je nek, een stinkdier aaien, of een kikker kussen? Tijdens de rondleidingen in NatuurDoeCentrum Insektenwereld mag je zelf sommige dieren vasthouden.
Lees verder
Ecomare, centrum voor wadden en Noordzee

Ecomare, centrum voor wadden en Noordzee

Bron: ecomare.nl
Ecomare ligt in het Nationaal Park Duinen van Texel en bestaat uit een bezoekers- en informatiecentrum, zeehondenopvang, vogelopvang en zeeaquaria.
Lees verder
Ecodrome Zwolle

Ecodrome Zwolle

Bron: ecodrome.nl
Het Ecodrome in Zwolle is een natuurhistorisch themapark waar de bezoeker de natuur vanaf oeroude tijden tot en met heden kan ontdekken.
Lees verder
Sea Life Scheveningen

Sea Life Scheveningen

Bron: sealifeeurope.com
Sea Life is een netwerk van 21 zeeaquariums verspreid over Europa. In Nederland is het Sea Life Center in Scheveningen te vinden. Ook België heeft een National Sea Life Marine Park, te vinden in Blankenberge.
Lees verder
Dierenpark Wissel

Dierenpark Wissel

Bron: wisselzoo.nl
Kenmerkend aan Diernpark Wissel is de Tongerense beek, die dwars door het park stroomt.
Lees verder
Natura Artis Magistra

Natura Artis Magistra

Bron: Artis.nl
Gelegen in het centrum van Amsterdam is Artis een echte stadsdierentuin. Een beperkte ruimte en een aantal monumentale gebouwen dragen niet bij aan goede uitbreidingsmogelijkheden, toch zijn in Artis de verbouwingen in volle gang.
Lees verder
Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen

Bron; EZNC
Een tocht door een landschap dat lijkt op het Afrikaanse continent? Dat is een van de mogelijkheden van Safaripark Beekse Bergen. De tocht (lopend of met de auto) voert langs dieren als leeuwen, tijgers giraffen, neushoorns en olifanten. Daarnaast is het mogelijk met een safaribus de 4 kilometer lange route door het park af te leggen. De route is voorzien van informatieborden.
Lees verder
Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

Bron: rotterdamzoo.nl
Blijdorp is opgericht in 1856 als 'De Rotterdamsche Diergaarde'. In 1940 is de dierentuin heropend op een nieuwe locatie. Naast een zoölogische collectie is Blijdorp ook een botanische tuin.
Lees verder
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort

Bron: dierenparkamersfoort.nl
In 1948 bestond de collectie van DierenPark Amersfoort uit een papegaai, een kameel, enkele pony's en ezels. Inmiddels telt DierenPark Amersfoort heel wat meer (internationale)dierensoorten.
Lees verder
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Bron: Ouwehand.nl
In 1932 ging Ouwehands Dierenpark voor het eerst open voor het publiek. Het dierenpark zet zich in voor de instandhouding van bedreigde diersoorten. Een voorbeeld hiervan is
Lees verder
Zoo Labyrinth Boekelo

Zoo Labyrinth Boekelo

Bron: labyrinthderzinnen.nl
In de buurt van Enschede ligt Zoo Labyrinth Boekelo. Het park behoort tot de groep van Zodiac Zoos. Tot Zodiac Zoos behoort verder Dierenpark Wissel, Zoo Parc Overloon en Aqua Zoo (Friesland).
Lees verder
BestZOO, dierentuin in hartje Brabant

BestZOO, dierentuin in hartje Brabant

Bron: Bestzoo.nl
Voor veel mensen is BestZOO minder bekend. Deze dierentuin ligt zoals de naam al zegt in Best en is aangesloten bij de vereniging Dier en Park. Een belangenvereniging voor dierenparken met een regionale functie.
Lees verder
De Apenheul

De Apenheul

Bron: apenheul.nl
De Apenheul is opgericht in 1971. De apen leven vrij in het bos en lopen tussen de bezoekers. Maar dat betekent niet automatisch dat de apen ook gevoerd mogen worden. De apen in de Apenheul krijgen namelijk precies te eten wat ze nodig hebben.
Lees verder
Burgers' Zoo

Burgers' Zoo

bron: Burgers' Zoo
In Burgers' Zoo zitten de dieren gegroepeerd in verschillende ecosystemen. De dieren zijn in een natuurgetrouwe omgeving met bijbehorende temperaturen gehuisvest. Zo heeft deze dierentuin een regenwoud, een woestijn, oceaan, mangrovebos en een savanne.
Lees verder
Europa's grootste zeedierenpark

Europa's grootste zeedierenpark

Bron: Dolfinarium.nl
In het Dolfinarium van Harderwijk wonen meer dan 70 zeezoogdieren en duizenden vissen. De tuimelaardolfijnen zijn de bekendste, maar in het park leven ook zeeleeuwen, walrussen, roggen en haaien.
Lees verder
Vogelpark Avifauna

Vogelpark Avifauna

Bron: Avifauna
In Avifauna is het mogelijk om zelf vogels te voeren. In het Australië-gebied vliegen de lori's vrij rond. Ze komen op je hand zitten om nectar te eten uit de kleine kuipjes die je bij de kassa kun krijgen. In de kuipjes zit nectar die speciaal bedoeld voor deze felgekleurde vogels.
Lees verder
Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen

bron: Dierenpark Emmen
Dierenpark Emmen bestaat uit twee delen. Eén deel ligt in het centrum van Emmen en het ander vlakbij op “de Es”. Het park is opgedeeld in verschillende leefgebieden. Daarnaast heeft het park een Tropische vlindertuin. Vlinders staan dan ook bovenaan de top tien van favoriete dieren uit Dierenpark Emmen.
Lees verder
Dierenrijk Europa

Dierenrijk Europa

EZNC
Deze dierentuin die gevestigd is in Mierlo, vlakbij Eindhoven is gespecialiseerd in Europese dieren in hun natuurlijke omgeving. De dierentuin is dan ook ingedeeld naar verschillende landschappen.
Lees verder
Aqua Zoo Friesland

Aqua Zoo Friesland

EZNC
Aqua Zoo Friesland ligt midden in het waterrijke recreatiegebied De Kleine Wielen. De flora en fauna van Friesland krijgen de bijzondere aandacht.
Lees verder
GaiaPark Kerkrade

GaiaPark Kerkrade

EZNC
GaiaPark Kerkrade is het eerste dierenpark dat volledig in de 21e eeuw ontworpen en gebouwd is. Een moderne dierentuin, met één centraal thema: de Gaia-gedachte.
Lees verder