Huisvesting en Verzorging van de Torenvalk

De torenvalk (Falco tinnunculus) heeft een verspreiding van Europa, Azië Afrika tot in Zuid-Afrika. De valk leeft van de zeekust tot het hooggebergte. Dichte bosgebieden zijn minder in trek. De torenvalk leeft ook midden in de stad.
Huisvesting en Verzorging van de Torenvalk
Deze vogel heeft een lengte 32 tot 39 cm. Hij heeft een spanwijdte van 76 tot 82 cm. Het mannetje heeft een gemiddeld gewicht van 136 tot 252 g. Het vrouwtje een gewicht van 154 tot 314 g. Deze vogel kan een spanwijdte bereiken van 65 tot 82 cm.
Een torenvalk is te herkennen aan zijn roep. Hij roept luid en schel 'kikiki' in de buurt van nest horst. Verder roept hij aanhoudend 'wrieieie', vibrerend 'tsrirr' of korte 'tsik'-geluiden.