Huisvesting en Verzorging van de Steenarend

De steenarend (Aquila chrysaetos) leeft in Europa en Azië. Maar ook in Noord-Amerika tot aan Mexico en in Noord-Afrika tot aan de Sahara. In Midden-Europa is de steenarend alleen nog als broedvogel aanwezig in de Alpen en de Karpaten.
Het leefgebied van deze arend bestaat uit uitgestrekte, uiteenlopende woudgebieden. Hij leeft echter ook in het hooggebergte op berghellingen en rotswanden. De vogel jaagt hier bij voorkeur boven de boomgrens.
Huisvesting en Verzorging van de Steenarend
Een steenarend kan 75 tot 88 cm lang worden met een spanwijdte van 190 tot 227 cm. Het gemiddelde gewicht van een man ligt tussen de 2840 en 4550 g. Het gewicht van de vrouw ligt tussen de 3630 en 6665 g.
De roep van de steenarend wordt zelden gehoord. De roep klinkt als een buizerdachtige 'hieeh' of 'jik-jik'.