Huisvesting en Verzorging van de Zeearend

De zeearend (Haliaetus albicilla) treft men aan op Zuid-west-Groenland en in Noordwest-Ierland. Het eigenlijke woongebied strekt zich uit vanaf Scandinavië, Midden- en Zuidoost-Europa en Turkije oostwaarts als een brede gordel uit.
Huisvesting en Verzorging van de Zeearend
Dwars door de Sovjetunie tot aan de kust van Oost-Azië, komt de soort voor van de Anadyr Golf tot Oost-China. In de overige gebieden van Midden-Europa komt de zeearend tussen oktober en maart vrij regelmatig voor als doortrekker respectievelijk wintergast.
De zeearend kan 77 tot 95 cm lang worden. De spanwijdte van deze vogel is tussen de 220 en 240 cm. De man kan een gemiddeld gewicht van 3000 - 4600 g bereiken en de vrouw zelfs een gewicht van 4300 - 6700 g.