Huisvesting en Verzorging van de Zwarte wouw

De zwarte wouw (Milvus migrans) leeft vooral in Azië, Oost-Indonesie, Nieuw-Guinea en Australië maar komt ook voor in Europa. Hoewel deze roofvogels tot de meest talrijke soort behoort, is hij in Europa echter zeldzaam geworden. Bij de Zwitserse meren kan men nog een flinke populatie waarnemen.
Huisvesting en Verzorging van de Zwarte wouw
De zwarte wouw heeft een lengte van 30 tot 36 cm. Hij heeft een spanwijdte van 76 tot 82 cm, en heeft een gemiddeld gewicht van 200 tot 230 gr. De zwarte wouw is erg luidruchtig in het broedseizoen. Men hoort dan een vibrerend, meeuwachtig, gillend geluid, soms gevolgd door een gekekker.
Deze vogel is over het algemeen een trekvogel.